fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
18.4 C
Heraklion
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξέρετε πόσο καλό μας κάνει ο μαϊντανός;

ΔιάφοραΞέρετε πόσο καλό μας κάνει ο μαϊντανός;

Μπορεί να τον θεωρούμε μια απλή γαρνιτούρα που δίνει άρωμα και όμορφη εμφάνιση στο φαγητό μας, αλλά ο μαϊντανός δεν είναι μόνο αυτό.
Ο μαϊντανός, όσο κι αν δεν σας… γεμίζει το μάτι, είναι ένα βότανο με μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελεί πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνη Κ, ενώ περιέχει και μαγνήσιο, όπως και ασβέστιο. Χάρη σε όλα αυτά τα θρεπτικά του συστατικά, ο μαϊντανός:

  • Παρέχει στον οργανισμό τον απαραίτητο σίδηρο, για δύναμη και ενέργεια
    Ωφελεί τα οστά λόγω της περιεκτκότητάς του σε μαγνήσιο και ασβέστιο
    Είναι ευεργετικός για το νευρικό σύστημα και τη μνήμη, λόγω της βιταμίνης Β12
    Τονώνει το ανοσοποιητικό χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του στη βιταμίνη C, η οποία σε ποσότητα 100 γραμμαρίων φτάνει το 221% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
    Ωφελεί την όραση με τη βιταμίνη Α και παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος λόγω της βιταμίνης Κ
    Έχει διουρητική δράση που ωφελεί στα νεφρά
    Κάνει καλό στην πέψη αν δοκιμάσετε το τσάι του και μπορεί να ανακουφίσει τις γυναίκες από τις κράμπες της περιόδου.

  • Πώς να τον αξιοποιήσετε
    Μην τον περιορίζετε μόνο στη φασολάδα ή ως γαρνιτούρα. Μπορείτε να τον προσθέσετε στη σάλτσα ντομάτας, στα ζυμαρικά σας, στη σαλάτα σας, στο κρέας κατσαρόλας, σε διάφορες πίτες με κρέας ή τυρί, αλλά και στα θαλασσινά σας, όπως στις γαρίδες και τα καλαμαράκια.
    Πώς να τον αποθηκεύσετε
    Συντηρήστε τον στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα, αφού τον τυλίξετε σε νωπό χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, βάλτε τον για μερικές ώρες στην κατάψυξη, τοποθετήστε τον στη συνέχεια σε πλαστική σακουλίτσα και μετά ξανά στην κατάψυξη, μέχρι περίπου 6 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα