fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
26.6 C
Heraklion
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Υδρογονάνθρακες στην Κρήτη: Αποχώρησε η γαλλική TotalEnergies από τις έρευνες. Eστιάζει στις ΑΠΕ της Ελλάδας

ΠολιτικήΥδρογονάνθρακες στην Κρήτη: Αποχώρησε η γαλλική TotalEnergies από τις έρευνες. Eστιάζει στις ΑΠΕ της Ελλάδας

«Μετά την ολοκλήρωση των μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με τις περιοχές έρευνας στην «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», η TotalEnergies έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί από τα δύο τεμάχια (blocks)», ανακοίνωσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι ενημέρωσε τις αρχές και τους εταίρους της για αυτή την απόφαση.

«Η TotalEnergies παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Η TotalEnergies συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της TotalEnergies Marketing Hellas», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η γαλλική TotalEnergies συμμετείχε μαζί με την ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια στην ερευνητική Κοινοπραξία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ποια είναι η TotalEnergies Marketing Hellas

Η TotalEnergies Marketing Hellas S.A. είναι θυγατρική της TotalEnergies, για τον κλάδο Marketing and Services, για την Ελλάδα και Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Μάλτα, την Κύπρο, τη Γεωργία και την Αρμενία. Το εύρος των δραστηριοτήτων της εστιάζεται στον εφοδιασμό της αγοράς με λιπαντικά και ψυκτικά υγρά για την αυτοκίνηση, τη βιομηχανία, τα μηχανήματα έργων και την αγροτική οικονομία και με χημικά για την αγροτική παραγωγή και τη βιομηχανία. Στόχος της TotalEnergies Marketing Hellas είναι να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποσκοπώντας στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στη βελτίωση της απόδοσης και την εξασφάλιση της μακροζωίας τους εξοπλισμού.

Οι δραστηριότητες της TotalEnergies Marketing Hellas επεκτάθηκαν και στον τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Eren Hellas, η ελληνική θυγατρική της Total Eren, κατέχει συνολική μεικτή εγκατεστημένη ισχύ περίπου 350 MW (84 MW ηλιακών φωτοβολταϊκών και 265 MW αιολικής ενέργειας). Διαθέτοντας σημαντικούς αιολικούς και ηλιακούς πόρους, η Ελλάδα προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η αναπτυξιακή δραστηριότητα της Total Eren για την ελληνική αγορά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με άνω των 750 MW έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Η TotalEnergies συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα με ποσοστό 30% στην Total Eren.

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα