fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
22.7 C
Heraklion
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τί είναι καλύτερο; Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή χαμηλή σε λιπαρά;

ΔιάφοραΤί είναι καλύτερο; Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή χαμηλή σε λιπαρά;

Και οι δύο δίαιτες μπορούν να οδηγήσουν σε παρόμοια αποτελέσματα. Παρακάτω θα μάθεις πώς λειτουργεί η κάθε μία και πώς μπορεί να σε ωφελήσει.

Δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες
Η δίαιτα αυτή βασίζεται στη χαμηλή λήψη υδατανθράκων από τη διατροφή σου. Χωρίζεται σε 4 υποκατηγορίες, ανάλογα με την περιεκτικότητα υδατανθράκων που προτιμάς να καταναλώνεις, σε πολύ χαμηλής, χαμηλής, μεσαίας και υψηλής περιεκτικότητας. Οι τροφές που πρέπει να διαλέγεις σε μία τέτοια δίαιτα είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και λιπαρά, όπως τα ψάρια, το κρέας, τα αυγά και οι ξηροί καρποί. Με τη δίαιτα αυτή το σώμα σου χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος του για ενέργεια, αντί για υδατάνθρακες. Αυτό ονομάζεται κέτωση και γι’ αυτό πολλές φορές αυτή η δίαιτα αποκαλείται και κετογονική. Όμως με μια τέτοια δίαιτα μπορεί να παρουσιάσεις γρήγορα αίσθημα κόπωσης και πονοκεφάλους, λόγω της μείωσης υδατανθράκων και άλλων θρεπτικών στοιχείων που υπάρχουν σε ομάδες τροφών τις οποίες αναγκάζεσαι να μειώσεις, όπως όσπρια, φρούτα και δημητριακά.


Δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά
Η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στη μείωση των λιπαρών, σε λιγότερο από το 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων. Η διατροφή σου, συνεπώς, θα είναι πλούσια με τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα όσπρια, ενώ θα πρέπει να προσέχεις πολύ στο μαγείρεμα το λάδι και το βούτυρο. Η υπερκατανάλωση λιπών μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους σου, καθώς το ένα γραμμάριο λίπους, αναλογεί με 9 θερμίδες. Οπότε, αν μειώσεις τα λιπαρά από τη διατροφή σου θα εξοικονομήσεις πολλές θερμίδες, χωρίς να χρειάζεται να μειώσεις ποσότητα φαγητού.

Συγκριτικά και οι δύο παραπάνω δίαιτες οδηγούν στην επιτυχή απώλεια βάρους, αρκεί να τηρούνται για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για αυτό, επίλεξε αυτή που νιώθεις πως σου ταιριάζει καλύτερα και που μπορείς να ακολουθήσεις ευκολότερα για περισσότερο καιρό

Διαβάστε επίσης

30 καθημερινές εκφράσεις που προέρχονται από την αρχαιότητα

Ψυχολογία: 40 συμβουλές για να αντέχεις στα δύσκολα

Πού θα βρεις τη βιταμίνη Β12 που χρειάζεσαι καθημερινά

Τι προτείνουν οι ειδικοί να πίνετε για να απαλλαγείτε από το σπλαχνικό λίπος

Βιταμίνες: Πριν ή μετά το φαγητό έχουν καλύτερη απορρόφηση;

Τι είναι το Metaverse και πώς θα διαμορφώσει το μέλλον

Φοβερό: Όταν λέμε την ελληνική αλφάβητο κάνουμε πανάρχαια μυστική επίκληση

Ένα ποστ που θα θες να τυπώσεις για να το διαβάζεις κάθε μέρα…

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα