fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
21 C
Heraklion
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιατί οι εργάτες από Μπαγκλαντές & Πακιστάν, δεν φθάνουν στην … Κρήτη;

Αγροτικά & ΟικολογίαΓιατί οι εργάτες από Μπαγκλαντές & Πακιστάν, δεν φθάνουν στην ... Κρήτη;

Την τεράστια αναμονή για την εξέταση των φακέλων πολιτών από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που έχουν εκφράσει την επιθυμία να εργαστούν στην Ελλάδα, αναδεικνύει με επιστολή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών, ο ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Και αυτό διότι οι αιτήσεις από το Μπαγκλαντές που εξυπηρετούνται από την ελληνική πρεσβεία στην Ινδία, έχουν “παγώσει” λόγω φόρου εργασίας της πρεσβείας, ενώ μεγάλη είναι και η καθυστέρηση στην επεξεργασία των αιτημάτων από την πρεσβεία στο Πακιστάν.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η προσφυγή στην αγορά εργασίας της Ασίας είναι λύση ανάγκης και όχι επιλογής, αφού δεν υπάρει προσφορά εργατικής δυνάμης από αλλού.

Η επιστολή

Κε Υπουργέ,
Αναφορικά με τη διαδικασία μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για την απασχόληση τους σε αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα, σας επισημαίνουμε τα νέα προβλήματα που προέκυψαν.
Συγκεκριμένα, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, η οποία πέραν της υποχρέωσης να εξυπηρετεί υποθέσεις Ινδών πολιτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία στην Ελλάδα, έχει και την υποχρέωση να διεκπεραιώνει υποθέσεις και από τη γειτονική χώρα του Μπαγκλαντές, καθώς δεν διαθέτει επίσημη ελληνική εκπροσώπηση (Πρεσβεία). Έως και σήμερα το σύνολο των αιτημάτων για την εξέταση των εγκεκριμένων φακέλων υπηκόων Μπαγκλαντές παραμένουν αδρανείς, με την αιτιολογία ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν δύναται να εξυπηρετηθούν, επ’ αόριστον.
Επιπλέον, στην ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν) υπάρχει μεγάλη αναμονή στην εξέταση των φακέλων με ακαθόριστο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τους.
Επίσης, σας υπενθυμίζουμε το αίτημα μας για τη χώρα του Μπαγκλαντές να υπάρξει άμεσα συνεργασία με Εξωτερικό Πάροχο για την έκδοση Visa εργασίας για την Ελλάδα.

Κύριε Υπουργέ, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η προσφυγή των αγροτών για κάλυψη των αναγκών τους σε εργατικό προσωπικό απο αυτές τις χώρες ΔΕΝ είναι επιλογή τους αλλά λύση ανάγκης. Μόνο σε αυτές τις χώρες υπάρχει μεγάλη προσφορά εργασίας.
Σημαντικότερο όμως όλων, είναι να κατανοήσετε ότι με ευθύνη δική σας (αλλά και των λοιπών συναρμόδιων υπουργείων) ο αγροτο-κτηνοτροφικός κλάδος βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Από τα προηγούμενα, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, να δώσετε σαφή κατεύθυνση και στόχο για τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων και να επανδρώθουν οι υπηρεσίες στις πρεσβείες, όπου κριθεί απαραίτητο.
Είναι αδιανόητο να καταστρέφεται ο πρωτογενής τομέας σήμερα, στον βωμό εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων και χωρίς καμία μέριμνα για τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο.
Η παραγωγή αγροτικών προϊόντων δεν μπορεί ΟΥΤΕ να περιμένει ΟΥΤΕ να σταματήσει.

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα