fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
31.6 C
Heraklion
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Πώς η απασχόληση των γονιών με τα κινητά τους μπροστά στα παιδιά επηρεάζει τη συναισθηματική νοημοσύνη τους

ΔιάφοραΠώς η απασχόληση των γονιών με τα κινητά τους μπροστά στα παιδιά επηρεάζει τη συναισθηματική νοημοσύνη τους

Δεν έχουμε όλοι εμμονή με τα κινητά μας. Κάποιοι τα κλείνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι. Κάποιοι τα βάζουμε στο αθόρυβο και τα κοιτάμε όταν χρειαστεί ή όταν τα παιδιά κοιμηθούν. Υπάρχουν, όμως, και γονείς που τα έχουν διαρκώς πάνω τους. Κοιτούν κάθε notification, απαντάνε στα emails τους και κοιτάνε βιντεάκια στο διαδίκτυο. Θα ακούσεις, μάλιστα, να λένε “το χρειάζομαι για τη δουλειά”.

Σύμφωνα με έρευνες αυτή η χρήση των κινητών από τους γονείς μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και τη συμπεριφορά τους, γιατί όταν οι γονείς είναι προσκολλημένοι στα κινητά τους αλλάζει η αντίδραση που έχουν απέναντι στα παιδιά τους. Δεν θα απαντήσουν με το ίδιο ενδιαφέρον, δεν θα καταλάβουν κάτι που θέλει ή χρειάζεται το παιδί, μπορεί μάλιστα να ενοχληθούν από τις ερωτήσεις ή τη διαρκή απαίτηση του παιδιού για προσοχή.

Οι έρευνες αποτυπώνουν το πρόβλημα, αφού δείχνουν ότι τα παιδιά των γονιών που χρησιμοποιούν κινητά μπροστά τους έχουν χαμηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη, ενώ παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς και προβλήματα συναισθηματικής φύσεως.

Μια έρευνα που έγινε σε παιδιά 3 έως 5 ετών έδειξε ότι ρωτούν τους γονείς πολύ λιγότερες ερωτήσεις όταν εκείνοι ασχολούνται με το κινητό τους ή όταν βλέπουν τηλεόραση ή είναι στο laptop.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μάλιστα, οι γονείς είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν άσχημα σε μια απαίτηση ή συμπεριφορά του παιδιού όταν είναι προσκολλημένοι στο κινητό τους ενώ τα παιδιά επιδεικνύουν πιο έντονη συμπεριφορά για να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους.

Φυσικά, η επιστήμη δεν λέει ότι ο γονιός που χαζεύει στο κινητό του μπροστά στα παιδιά του είναι ένας κακός γονιός, ούτε χρειάζεται να νιώθουμε τύψεις για αυτό. Όμως χρειάζεται να βάλουμε όρια στη χρήση των οθονών όταν περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε πιο ποιοτικές στιγμές!

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα