fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
20.7 C
Heraklion
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραβευμένοι σεφ στις Μέρες Γαστρονομίας στο Ηράκλειο

ΚρήτηΤα Νέα του ΗρακλείουΒραβευμένοι σεφ στις Μέρες Γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός για την Κρήτη- «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022»- επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, για 4η συνεχόμενη χρονιά. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της κρητικής δίαιτας που μετράει 5.000 χρόνια συνεχόμενης ιστορίας, ξεκινώντας από την προϊστορική περίοδο και φτάνοντας στη σημερινή εποχή.

Έχοντας δεχθεί συνολικά άνω των 15.000 επισκεπτών  τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή διοργάνωση που θα γίνει στην προβλήτα του Μικρού Κούλε, φιλοδοξεί να σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, μεταξύ των οποίων βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Οι σεφ που θα συμμετέχουν είναι την Παρασκευή 23/9 ο Μιχάλης Χάσικος και ο Στέφανος Λαυρενίδης, την Κυριακή 25/9 οι Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καµνάκη, τη Δευτέρα 26/9 ο Τάσος Παπαδάκης και ο Γιάννης Κορνάρος και την Τρίτη 27/9 ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Χρήστος Λάπας.

Επίσης, στις μουσικές συναυλίες που στόχο έχουν να δείξουν τον πλούτο του κρητικού πολιτισμού, θα εμφανιστούν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης.

Τέλος, το πενθήμερο περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Μάλιστα, μία από τις ημέρες θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των τριών δήμων του Νομού Ημαθίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, αναφέρει σχετικά «Ανυπομονούμε για την έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ηρακλείου, το οποίο έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο θεσμό της Κρήτης. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για να αναδειχθεί το Ηράκλειο γαστρονομικός προορισμός, ένας προορισμός που για 365 μέρες το χρόνο θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της Κρήτης να γευτούν γεύσεις της κρητικής δίαιτας και να ζήσουν την κρητική φιλοξενία.  Στόχος μας είναι ένα Ηράκλειο βιώσιμος τουριστικός προορισμός και αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν υπάρχει συνέργεια όλων των φορέων, όπως γίνεται και στις μέρες γαστρονομίας.»

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με τον  Αναπτυξιακό Οργανισμό «Ηράκλειο Μ.Α.Ε.», τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, έχοντας τη στήριξη και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στο Ηράκλειο. Τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στη στήριξη της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται και η μεγαλύτερη Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου θα προσφέρει τη δυνατότητα δύο υποτροφιών για μαγειρική – ζαχαροπλαστική.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, ο Σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης (ACTTA), η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Wines of Crete, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, το Φεστιβάλ κρητικής κουζίνας, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022» ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα επιδοτηθεί το ηλεκτρικό ρεύμα από 1η Οκτωβρίου – Στα 90 ευρώ η ενίσχυση για το φυσικό αέριο

 Κατήγγειλε απόπειρα αρπαγής της στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Ηράκλειο: Βρέθηκε απαγχονισμένος ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανώτατης Ακαδημίας Κρήτης

Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

Για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση η εκδρομή στο Καβούσι

Εκδήλωση στο Ηράκλειο για το ιεραποστολικό έργο στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα & Σαμόα

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα