fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
14.5 C
Heraklion
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι σύμφωνα με τους διαιτολόγους

ΔιάφοραΥγείαΑυτό είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Το γιαούρτι είναι ένας νόστιμος, “κρεμώδης” τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι διαιτολόγοι αγαπούν το γιαούρτι – και έχουν πολύ καλό λόγο να το κάνουν. «Είναι μία υπέροχη τροφή και προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία», δηλώνει η Caroline Susie, εγγεγραμμένη διαιτολόγος, με έδρα το Ντάλας.

«Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποδηλώνουν ότι το γιαούρτι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου αυξάνοντας τα βακτήρια που σας ωφελούν», εξηγεί η Susie, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Επίσης, η κατανάλωση γιαουρτιού είναι συνδεδεμένη με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ανάλογα με τον τύπο του γιαουρτιού που τρώτε, μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους, τα οποία συμβάλλουν στον κορεσμό και βοηθούν να διαχειριστούμε το βάρος μας.

«Το γιαούρτι είναι επίσης μια καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα ασβεστίου και βιταμίνης D», λέει η Whitney Linsenmeyer, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Saint Louis και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στο γιαούρτι υποστηρίζουν όχι μόνο την υγεία του εντέρου, αλλά και την υγεία της καρδιάς, τη διαχείριση βάρους και την κατάσταση των οστών και των μυών σας.


Ποιο είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι
Ελληνικό γιαούρτι
Οι ειδικοί στα τρόφιμα και την υγεία αγαπούν το ελληνικό γιαούρτι. Μάλιστα, το TODAY.com ρώτησε 17 επαγγελματίες υγείας για τα αγαπημένα τους πρωινά και νευρολόγοι, ογκολόγοι και οδοντίατροι επεσήμαναν ότι τρώνε τακτικά ελληνικό γιαούρτι.

“Είναι παχύρρευστο και κρεμώδες επειδή έχει στραγγιστεί για να αφαιρεθεί ο (υγρός) ορός γάλακτος. Είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνη. Τα περισσότερα ελληνικά γιαούρτια έχουν διπλάσια πρωτεΐνη από το κανονικό γιαούρτι. Όταν επιλέγετε ένα γιαούρτι για να το αποκαλέσετε πιο υγιεινό, πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη. Και, με την πρόσθετη πρωτεΐνη του, «το ελληνικό γιαούρτι θα πάρει το χρυσό μετάλλιο», τόνισε η διαιτολόγος Caroline Susie.

Ισλανδικό γιαούρτι
Όπως το ελληνικό γιαούρτι, έτσι και το ισλανδικό είναι στραγγιστό, γεγονός που του δίνει πιο παχύρρευστη υφή και υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. «Νομίζω ότι μερικές φορές είναι πιο κρεμώδες και πιο πηχτό από το ελληνικό γιαούρτι, για να είμαι ειλικρινής», λέει η Susie. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το ισλανδικό γιαούρτι που ονομάζεται επίσης skyr, θεωρείται παραδοσιακά είδος τυριού.

Γιαούρτια μη γαλακτοκομικά
Εάν αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά, υπάρχει μια πληθώρα μη γαλακτοκομικών γιαουρτιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάζονται με γάλα σόγιας, κάσιους και καρύδας. Από αυτά, η σόγια είναι η πιο συγκρίσιμη διατροφικά με το γαλακτοκομικό γιαούρτι.

Πηγήinstyle.gr

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα