fbpx
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.
Περισσότερα...
Από την αγριεμένη θάλασσα των ειδήσεων και πληροφοριών φέρνουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει αξία.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε τη ζωή μας στην πόλη του Ηρακλείου. Και αυτές θα τις προσφέρουμε στο απόσταγμά τους, με σύντομο λόγο.

Δεν μας ενδιαφέρει η «φασαρία» της ροής των ειδήσεων. Πιστεύουμε στην ήπια πληροφόρηση, σε ό,τι είναι αναγκαίο και σαφές.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος μας έχει προσωπικότητα και θα παίρνει θέση σε ζητήματα που ανακύπτουν.

Η διάθεσή μας ενίοτε θα είναι και παιχνιδιάρικη.

Κοιτάμε προς τις ημέρες που ξημερώνουν, τις προκλήσεις που αυτές εγείρουν. Την ίδια στιγμή θέλουμε να γίνουμε και κομμάτι της προσπάθειας για πολιτισμό στην καθημερινότητά μας.

Με τους «Φακέλους» επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε θέματα με ευρύ ενδιαφέρον και να τα επικαιροποιούμε ανοίγοντας νέα παράθυρα για σκέψη και δράση.

'Η γη ποτέ δε χάνει την αξία της' έλεγαν οι πρόγονοί μας. Με την ειδική στήλη Αγροτικά & Οικολογία στρέφουμε το κανάλι της πληροφόρησης προς αυτήν την παραγωγική τάξη, τους κατ' επάγγελμα αλλά και τους ετεροεπαγγελματίες παραγωγούς.

Η ΝΕΑ Ματιά.gr θα μείνει σε αγρανάπαυση τα σαββατοκύριακα, για να παίρνουμε φόρα για την εβδομάδα που έρχεται… με τον αστερίσκο των έκτακτων ειδήσεων.
22.7 C
Heraklion
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μελατονίνη: 4 απλοί τρόποι για να την ενισχύσετε φυσικά στον οργανισμό σας

ΔιάφοραΥγείαΜελατονίνη: 4 απλοί τρόποι για να την ενισχύσετε φυσικά στον οργανισμό σας

Η μελατονίνη βοηθάει το σώμα να μεταβεί σε κατάσταση ύπνου.

Εκτός από τον ύπνο, η μελατονίνη μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο και σε άλλες διαδικασίες του σώματος, όπως η μείωση των επιπτώσεων ενός επεισοδίου ημικρανίας ή του jet lag.

Συμβουλές για να αυξήσετε τη μελατονίνη στον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο
Αν και ο εγκέφαλος παράγει μελατονίνη, το επίπεδο ή η ποσότητα που παράγεται μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με ορισμένους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η κληρονομικότητα, και οι παράγοντες του τρόπου ζωής.

Απλές μέθοδοι μπορεί να ενισχύσουν την παραγωγή μελατονίνης με φυσικό τρόπο στον οργανισμό και να προάγουν έναν καλύτερο ύπνο.


Βγείτε στον ήλιο
Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο να βάλετε το φως του ήλιου να παράγει μελατονίνη, αλλά ωστόσο μπορεί να βοηθήσει. Το σώμα παράγει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη ως απόκριση στο ηλιακό φως. Η σεροτονίνη παίζει ρόλο στην παραγωγή μελατονίνης. Η λήψη του ηλιακού φωτός μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή μελατονίνης τη νύχτα.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη
Το αμινοξύ τρυπτοφάνη βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη συνδέεται με ορισμένα ένζυμα για να παράγει μελατονίνη. Τα τρόφιμα που περιέχουν τρυπτοφάνη περιλαμβάνουν:

Τρόφιμα
  • κοτόπουλο
  • γαλοπούλα
  • μπανάνες
  • φιστίκια

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο
Η χαλάρωση με ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μελατονίνης. Καθώς το σώμα χαλαρώνει, τα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να μειωθούν, γεγονός που μπορεί να επιτρέψει την αύξηση της μελατονίνης.

Περιορίστε το τεχνητό φως
Η λήψη φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι χρήσιμη για την παραγωγή σεροτονίνης και στη συνέχεια μελατονίνης.

Ωστόσο, η έκθεση σε τεχνητό φως, συμπεριλαμβανομένου του μπλε φωτός, τη νύχτα, μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελατονίνης. Οι ηλεκτρονικές συσκευές που εκπέμπουν μπλε φως περιλαμβάνουν τα κινητά τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και τις οθόνες υπολογιστών.

Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι 2 ώρες έκθεσης στο μπλε φως τη νύχτα κατέστειλε την παραγωγή μελατονίνης.

Διαφορά μεταξύ φυσικής και συνθετικής μελατονίνης
Η κύρια διαφορά μεταξύ των συμπληρωμάτων και της φυσικής μελατονίνης αφορά στην πηγή προέλευσης. Ένα εργαστήριο παράγει συνθετική μελατονίνη σε αντίθεση με το σώμα που την παράγει φυσικά. Η διαθέσιμη φυσική μελατονίνη προέρχεται από την επίφυση ενός ζώου. Αν και, αυτός ο φυσικός τύπος ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς ή βακτήρια

Διαβάστε επίσης:

Αν σας αρέσει η σελίδα μας κάντε μας Like

Σχετικά άρθρα